Težave ali vprašanja lahko posredujete na elektronski naslov GIS@cgs-labs.com .
Cenilec
Spletna aplikacija združenja SICGRAS za pregledovanje in analiziranje trga nepremičnin
Prijava
Prijavljate se brez certifikata!

Za varno uporabo portala CGSCenilci priporočamo uporabo certifikata. Prijavite se v aplikacijo in v uporabniškem profilu izberite ustrezen certifikat (v kolikor ga še niste).
Obvestila
Obvezen dostop preko spletnega naslova https://cenilci.cgs-labs.com / sporočilo z dne 20.4.2018

Ponovno vas naprošamo, da za dostop do aplikacije Cenilec uporabljate zgolj spletni naslov https://cenilci.cgs-labs.com in ne več cenilci.cgsplus.si.

Obvezna uporaba digitalnega potrdila za dostop do aplikacije / sporočilo z dne 15.2.2018

Združenje SICGRAS v skladu s svojimi napovedmi uporabnike spletne aplikacije Cenilec poziva, da pričnejo za dostop do aplikacije uporabljati dostop z digitalnim potrdilom (certifikatom) na naslovu https://cenilci.cgs-labs.com Dostop brez digitalnega potrdila bo omogočen le še do konca meseca marca, kasneje bo dostop do aplikacije mogoč le izključno z digitalnim potrdilom.
V kolikor digitalno potrdilo že imate nameščeno na računalniku in ga še ne uporabljate pri dostopu do aplikacije Cenilec, so tukaj navodila za povezavo vašega računa v aplikaciji z vašim digitalnim potrdilom.
V kolikor digitalnega potrdila še nimate, si ga morate najprej pridobiti pri enem izmed overiteljev digitalnih potrdil (Sigen-Ca, NLB, Postar-Ca, Halcom).
Če pa za dostop do aplikacije že uporabljate digitalno potrdilo, je to sporočilo za vas nepomembno.
V primeru tehničnih vprašanj smo vam na voljo na gis@cgs-labs.com , za vsebinska vprašanja pa se obrnite na združenje SICGRAS.

Možna krajša obdobja omejenega dostopa do aplikacije / sporočilo z dne 6.11.2017

Zaradi nadgradnje aplikacije bodo v sredo, 8.11.2017 možna krajša obdobja omejenega dostopa do aplikacije. Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo.

Možna krajša obdobja omejenega dostopa do aplikacije / sporočilo z dne 21.4.2017

Zaradi nadgradnje aplikacije (iskanje po REN, ocenjevanje nepremičnin) bodo v torek, 25.4. in sredo, 26.4. možna krajša obdobja omejenega dostopa do aplikacije. Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo.

Dostop do aplikacije tudi na novem spletnem naslovu / sporočilo z dne 7.3.2017

Aplikacija Cenilec je dostopna tudi na novem spletnem naslovu https://cenilci.cgs-labs.com. Naprošamo vas, da starega naslova https://cenilci.cgsplus.si ne uporabljate več.

Omejen dostop do asplikacije v dneh 20.2 - 22.2 / sporočilo z dne 16.2.2017

Zaradi nujnih vzdrževalnih del bo omejen dostop do aplikacije:

 • 20.2.2017 od 15.30 naprej (predvidoma več ur)
 • 21.2.2017 od 16.00 naprej (možne krajše omejitve dostopa)
 • 22.2.2017 od 16.00 naprej (možne krajše omejitve dostopa))
Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo.

Danes možna krajša obdobja omejenega dostopa do aplikacije / sporočilo z dne 4.10.2016

Zaradi migracije aplikacije na novo strežniško okolje bodo 4.10. tekom dneva možna krajša obdobja omejenega dostopa do aplikacije. Za morebitne nevšečnosti se opravičujemo.

Težave pri iskanju poslov odpravljene / sporočilo z dne 14.9.2016

Težave pri iskanju poslov, ki so se občasno pojavljale, so odpravljene. Trenutno preventivno dodatno urejamo aplikacijo, da do takih napak v prihodnje ne bi več prihajalo. V primeru težav nam to prosimo sporočite na elektronski naslov gis@cgs-labs.com.

Težave pri iskanju poslov / sporočilo z dne 9.9.2016

Pri iskanju poslov po različnih kriterijih občasno prihaja do napake v aplikaciji ("Timeout expired. The timeout period elapsed prior to completion of the operation or the server is not responding.") Napako odpravljamo ter hkrati izvajamo optimizacijo delovanja aplikacije.
V vmesnem obdobju lahko za pridobitev želenih rezultatov iskanja storite sledeče:

 • Poizvedbo razdelite na več manjših poizvedb (npt več krajših časovnih obdobij)
 • Z enako poizvedbo poskusite nekoliko kasneje
 • Iskanje po občini nadomestitve z iskanjem po KO (oz več KO)
 • Na elektronski naslov gis@cgs-labs.com nam pošljite parametre vaše poizvedbe, in direktno iz podatkovne baze vam bomo poslali seznam rezultatov

Za nevšečnosti se vam opravičujemo. O vseh spremembah vas bomo obveščali z obvestili na vstopni strani aplikacije.

Težave pri prodobivanju REN podatkov / sporočilo z dne 26.6.2016

Zaradi težav na GURS strežnikih občasno ne deluje pridobivanje REN podatkov. Odgovor GURS je sledeč: "Občasne težave so posledica problemov z infrastrukturo, ki so se pojavljali tudi v prejšnjih dneh. Za dolgoročno reševanje težave smo v kontaktu z Ministrstvom za javno upravo. "

REN podatki so ponovno dostopni / sporočilo z dne 1.6.2016

Združenje SICGRAS in GURS sta dosegla dogovor o uporabi REN podatkov. Za uporabnike so tako REN podatki na voljo ob odprtju Info lista posameznega posla.

Sprememba grafične podobe aplikacije / sporočilo z dne 9.2.2016

Grafična podoba aplikacije je bila spremenjena v skladu z željami uporabnikov. Barve so poenotene z logotipom združenja SICGRAS, svetlejši odtenki poskrbijo za večjo preglednost aplikacije.
Funkcionalnost aplikacije je nespremenjena. V primeru, da opazite morebitno napako delovanja ali izgleda, nam le to prosimo sporočite na gis@cgs-labs.com.

Obvezna uporaba digitalnega potrdila za dostop do aplikacije / sporočilo z dne 21.12.2015

Združenje SICGRAS v skladu s svojimi napovedmi uporabnike spletne aplikacije Cenilec poziva, da pričnejo za dostop do aplikacije uporabljati dostop z digitalnim potrdilom (certifikatom) na naslovu https://cenilci.cgs-labs.com Dostop brez digitalnega potrdila bo omogočen le še do 29.2.2016, po tem datumu bo dostop do aplikacije mogoč le izključno z digitalnim potrdilom.
V kolikor digitalno potrdilo že imate nameščeno na računalniku in ga še ne uporabljate pri dostopu do aplikacije Cenilec, so tukaj navodila za povezavo vašega računa v aplikaciji z vašim digitalnim potrdilom.
V kolikor digitalnega potrdila še nimate, si ga morate najprej pridobiti pri enem izmed overiteljev digitalnih potrdil (Sigen-Ca, NLB, Postar-Ca, Halcom).
Če pa za dostop do aplikacije že uporabljate digitalno potrdilo, je to sporočilo za vas nepomembno.
V primeru tehničnih vprašanj smo vam na voljo na gis@cgs-labs.com , za vsebinska vprašanja pa se obrnite na združenje SICGRAS.

Sprotno posodabljanje ETN podatkov / sporočilo z dne 15.10.2015

ETN podatki se od vključno 15.10.2015 dalje ažurno osvežujejo (z zamikom nekaj dni), tako da so v aplikaciji Cenilec vedno dostopni osveženi ETN podatki, tako za kupoprodajne kot najemne posle.

Posodobitev podatkov za obdobje 9.4.2015 do 31.8.2015 / sporočilo z dne 24.9.2015

Z današnjim dnem smo podatkovno zbirko ETN posodobili z zadnjimi podatki, ki jih je združenje SICGRAS prejelo s strani Geodetske uprave RS.

Nova verzija aplikacije / sporočilo z dne 12.8.2015

Z današnjim dnem je objavljena posodobitev aplikacije. Poglavitne novosti so sledeče:

 • Prilagoditev strukture ter dostopa do REN podatkov (zaradi sprememb v GURS podatkovni zbirki REN)
 • Hitrejše izvajanje poizvedb (predvsem pri grafičnem iskanju)
 • Hitrejše in optimizirano pridobivanje lokacij poslov
 • Možnost osveževanja REN podatkov v Info listu
 • Možnost hkratnega pridobivanja lokacij za več poslov

Moteno delovanje aplikacije / sporočilo z dne 11.8.2015

Dne 12.8.2015 v dopoldanskem času bo zaradi nameščanja posodobitev občasno moten dostop do aplikacije. O novostih in posodobitvah vas bomo obvestili po koncu nameščanja.
Za morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo.

Moteno delovanje aplikacije / sporočilo z dne 22.5.2015

Včeraj in danes je bil moten dostop in uporaba aplikacije Cenilec. Težave na strežniku smo odpravili.
Za težave se vam opravičujemo.

Nova verzija aplikacije / sporočilo z dne 20.5.2015

Z današnjim dnem je objavljena posodobitev aplikacije. Poglavitne novosti so sledeče:

 • Spremembe vrst poslov – poleg kupoprodajnih poslov so sedaj na voljo tudi najemni posli
 • Sprememba tipov nepremičnin – zaradi spremembe strukture ETN (Evidenca Trga Nepremičnin) podatkov, ki jih vodi GURS, so sedaj stavbe in deli stavb združeni v en sloj (Stavba in del stavbe), zemljišča ostajajo svoj sloj (kot prej)
  • Posledično so številke poslov (ID Posla) spremenjene
   • Kupoprodajni posli do datuma 30.6.2013 so samo spremenili predznak (524485 je sedaj -524485)
   • Najemni posli so evidentirani od maja 2013 naprej
 • Iskanje po letu izgradnje – omogočeno je iskanje delov stavb (stavb) tudi po letu izgradnje
 • Možnost izkopa/vklopa iskalnih pogojev – pred iskalnimi pogoji za leto izgradnje, skupno ceno pravnega posla ter prodano površino je potrditveno polje, ki omogoča vklop ali izklop posameznega iskalnega pogoja
 • Direkten Google Street View pogled – za posle (oziroma nepremičnine, ki so sestavni del posla), ki so lokacijsko blizu tras, ki jih je Google zajel v svoj ulični pogled (Google Street View), je na voljo direkten dostop do uličnega pogleda
 • Obstoječa verzija aplikacije, do katere ste dostopali do sedaj, bo še nekaj časa dostopna na spletnem naslovu http://cenilci2.cgs-labs.com

Podrobnejši opis novosti ter dopolnjena navodila za delo boste prejeli v kratkem.

Posodobitev podatkov za obdobje 1.2.2015 do 8.4.2015 / sporočilo z dne 17.4.2015

Z današnjim dnem smo podatkovno zbirko ETN posodobili z zadnjimi podatki, ki jih je združenje SICGRAS prejelo s strani Geodetske uprave RS. Posodobljeni so bili podatki o poslih z deli stavb ter zemljišči, podatki o stavbah pa ne, saj se na GURS v novi strukturi vodenja podatkov ti podatki o stavbah vodijo na nivoju delov stavb. Kompleten prehod aplikacije Cenilec na novo ETN podatkovno strukturo je predviden v kratkem, uporabniki boste o tem še posebej obveščeni po elektronski pošti.

Opozorilo združenja SICGRAS uporabnikom: / sporočilo z dne 9.2.2015

Podatki v aplikaciji niso preverjeni s strani GURS in SICGRAS, zato za pomanjkljivosti in napake ne prevzemamo odgovornosti.

Posodobitev imen občin v ETN zbirki podatkov / sporočilo z dne 7.2.2015

ETN zbirka podatkov ima nekaj napak in nedoslednosti pri imenih občin v tej evidenci. Z današnjim dnem so bile v podatkovni bazi aplikacije Cenilci odpravljene te napake in nedoslednosti.

Posodobitev podatkov za obdobje 19.12.2014 do 31.1.2015 / sporočilo z dne 6.2.2015

Z današnjim dnem smo podatkovno zbirko ETN posodobili z zadnjimi podatki, ki jih je združenje SICGRAS prejelo s strani Geodetske uprave RS.

Posodobitev aplikacije Cenilec na novem strežniku / sporočilo z dne 3.2.2015

Z današnjim dnem je bila objavljena posodobitev aplikacije. Pomembnejše novosti so:

 • Možnost dostopa do aplikacije z osebnim certifikatom (še vedno je omogočen tudi dostop brez certifikata)
  • Navodila za povezavo certifikata z uporabniškim profilom so bila posredovana po elektronski pošti, dostopna pa so tudi tukaj ter v vašem uporabniškem profilu v aplikaciji.
 • Omogočeno spreminjanje uporabniških podatkov v uporabniškem profilu
 • Posodobljeno delovanje Info lista ter kontrola uporabniško shranjenih podatkov (stolpec Sicgras)
 • Vodenje zgodovine sprememb uporabniško shranjenih podatkov (za vse uporabnike)
 • Posodobljeno izpolnjevanje in izvažanje popisnega lista
 • Možnost pošiljanja pozabljenega gesla na vaš elektronski naslov
 • Posodobljena navodila za uporabo

Hkrati z objavo nove verzije smo posodobili tudi strežniško okolje, na katerem teče aplikacija. Ta je sedaj dostopna na spletnih naslovih https://cenilci.cgs-labs.com (varen dostop) ali http://cenilci.cgs-labs.com (običajen dostop). Ob obisku starega spletnega naslova vas bo pričakalo obvestilo o preusmeritvi na nov spletni naslov.

V primeru težav nam le-te prosimo posredujte na: gis@cgs-labs.com

Podatki o najemnih poslih / sporočilo z dne 2.2.2015

V preteklem tednu je bil opravljen sestanek med združenjem SICGRAS in Geodetsko upravo (GURS) na temo dostopa do podatkov o najemnih poslih. GURS bo v prihodnje združenju SICGRAS posredoval tudi podatke o najemnih poslih v zbirki podatkov ETN. Struktura podatkov bo zahtevala tudi nekaj prilagoditev v aplikaciji Cenilci. Takoj po prejemu podatkov od GURS ter opravljenih prilagoditvah bodo tudi podatki o najemnih poslih dostopni v aplikaciji Cenilci. O nadaljnjem poteku vas bomo sproti obveščali.

Dostop do aplikacije Cenilec za vse člane SICGRAS v letu 2015 / sporočilo z dne 31.12.2014

Upravni odbor združenja SICGRAS je na svoji zadnji seji sprejel sklep, na podlagi katerega imajo vsi člani SICGRAS v letu 2015 pravico dostopa do spletne aplikacije Cenilec. Vsi obstoječi in novi uporabniki so bili o tem obveščni tudi po elektronski pošti. Če elektronske pošte niste prejeli (nekateri elektronski naslovi so bili nepravilni), nas kontaktirajte na gis@cgs-labs.com

Posodobitev podatkov za obdobje 1.10.2014 do 18.12.2014 / sporočilo z dne 24.12.2014

Z današnjim dnem smo podatkovno zbirko ETN posodobili z zadnjimi podatki, ki jih je združenje SICGRAS prejelo s strani Geodetske uprave RS.

Posodobitev podatkov za obdobje 23.5.2014 do 1.10.2014 / sporočilo z dne 16.10.2014

Z današnjim dnem smo podatkovno zbirko ETN posodobili z zadnjimi podatki, ki jih je združenje SICGRAS prejelo s strani Geodetske uprave RS.

Posodobitev delovanja aplikacije Cenilec / sporočilo z dne 3.9.2014

Z današnjim dnem smo posodobili delovanje aplikacije Cenilec. Pomembnejše novosti:

 • Dopolnjena navodila - vse pomembnejše spremembe so opisane v navodilih za uporabo
 • Dopolnjena funkcionalnost lista Informacija o poslu - izpolnjevanje, urejanje in shranjevanje stolpca SICGRAS
 • Dopolnjena funkcionalnost izvoza v Popisni list
 • Izpopolnjeno shranjevanje in sortiranje zadetkov in parametrov iskanja
 • Podaljšan čas seje uporabnika
 • Popravljeni manjši prijavljeni predlogi uporabnikov

Posodobitev podatkov za obdobje 1.3.2014 do 22.5.2014 / sporočilo z dne 16.6.2014

Z današnjim dnem smo podatkovno zbirko ETN posodobili z zadnjimi podatki, ki jih je združenje SICGRAS prejelo s strani Geodetske uprave RS.

Prikaz izbrane vrste nepremičnin in vrste posla / sporočilo z dne 27.3.2014

Spoštovani! Na pobudo in željo nekaterih uporabnikov smo poleg števila, ki prikazuje koliko vrst nepremičnin ali vrst poslov je v izboru, na desni strani, v obliki kratic, zapisali kateri so trenutni pogoji iskanja. To pomaga tudi v primeru, ko nam na mail pošljete ekransko sliko problema z vprašanjem, saj tako pridobimo več informacij.

Posodobitev podatkov za obdobje 1.1.2014 do 28.2.2014 / sporočilo z dne 21.3.2014

Z današnjim dnem smo podatkovno zbirko ETN posodobili z zadnjimi podatki, ki jih je združenje SICGRAS prejelo s strani Geodetske uprave RS.

Obvestilo članom SICGRAS glede članarine in dostopa do aplikacije Cenilec / sporočilo z dne 6.3.2014

Upravni odbor SICGRAS je na svoji 14. redni seji dne 10.12.2014 sprejel sklep o višini članarine za leto 2014. Letno članarino je UO kot že nekaj let določil v dveh višinah. Osnovna članarina v višini 150 € je za vse člane, pretežno izvedence, ki s tem prispevkom pokrivajo delovanje združenja in imajo pravico do dostopa spletne strani PEG. Razširjena članarina 330 € (150 €+180 €) pa za člane, ki s tem prispevkom pokrivajo delovanje združenja ter pridobijo pravico pristopa do spletne strani PEG in CGS, kjer je spletna aplikacija z delovnim naslovom Cenilec. Člani SICGRAS, ki so poravnali samo osnovno članarino s tem še niso pridobili pravice do celoletne uporabe aplikacije Cenilec. V kolikor pa so poravnali razširjeno članarino pa imajo pravico do uporabe te spletne aplikacije.V kolikor nastanejo z uporabo spletne aplikacije težave pa imate poravnano razširjeno članarino se obrnite na sekretarko Združenja SICGRAS ga. Nikolajo Kogovšek Gilčvert ali pošljite elektronsko sporočilo na CGS.

Zaključek obdobja testiranja / sporočilo z dne 4.3.2014

Kot ste bili že obveščeni med izobraževalnim seminarjem smo v dogovoru z združenjem SICGRAC omogočili brezplačno spoznavanje in preizkušanje aplikacije Cenilec. Konec meseca februarja se je testno obdobje končalo in predvidoma do konca tega tedna bomo izklopili dostop vsem uporabnikom, ki še niso poravnali pristopnine združenju SICGRAS. Vsem, ki ste aplikacijo testirali in podali predloge za njeno izboljšavo, se iskreno zahvaljujemo. V primeru tehničnih težav je še vedno na voljo elektronski naslov gis@cgs-labs.com, kamor se lahko obrnete v primeru težav. Skupaj z združenjem SICGRAS se trudimo, da bo aplikacija uporabna in prijazna uporabnikom. V okviru razpoložljivih sredstev se bo aplikacija nadgrajevala tudi med letom. V primeru dodatnih vprašanj ali predlogov se prosim obrnite tudi na združenje SICGRAS.

Širši izbor zadetkov o pravnih poslih / sporočilo z dne 12.2.2014

V obvestilu z dne 4.2.2014 smo omenili, da zaradi pomanjkljivih podatkov v bazi, pride pri uporabi drsnikov do tega primera, da izpadejo posli kjer ni vpisanih določenih vrednosti. Npr. manjka podatek o pogodbeni ceni, o uporabni površini stavbe in podobno. Iskalne pogoje smo razširili tako, da v primeru, ko ostali pogoji ustrezajo, dobimo v seznam tudi posle, kjer določen podatek manjka. Posle z vrednostjo 0 pa še vedno lahko dobimo samo tako, da drsnik razširimo do vrednosti 0.

Dostop do REN podatkov je hitrejši / sporočilo z dne 12.2.2014

Zaradi določenih težav pri dostopu do REN podatkov smo aplikacijo spremenili tako, da so REN podatki dostopni že takoj po izdelavi poročila "Podatki o pravnem poslu" in ni več potrebno pritisniti gumba "Osveži". V kolikor podatkov ni, je bodisi nedostopen strežnik REN, bodisi podatkov o tej nepremičnini ni v REN bazi. Obvestila o tem kakšne vrste je težava so v delu in bodo uporabniki o tem v kratkem še dodatno obveščeni.

Dostop do REN podatkov je ponovno vzpostavljen / sporočilo z dne 5.2.2014

Poti do GURS podatkov na portalu prostor3.gov.si so posodobljene in dostop do REN podatkov preko osebnega certifikata ponovno deluje. Priporočamo, da delovanje preverite najprej neposredno na portalu prostor3.gov.si in nato v aplikaciji Cenilec. Tako lahko v primeru težav laže lociramo problem.

Iskanje poslov, ki vsebujejo nepopolne podatke / sporočilo z dne 4.2.2014

Nekateri uporabniki so imeli težave pri podrobnejšem iskanju poslov, saj je bilo število zadetkov manjše od pričakovanj. Ugotovili smo, da pri določenem številu poslov v bazi GURS, ni ključnih podatkov o pogodbeni ceni, o uporabni površini stavbe in podobno. Iskalne pogoje bomo dopolnili tako, da bodo v prvem seznamu zadetkov tudi tisti posli, ki imajo nepopolne podatke, le da ustrezajo osnovnim pogojem. Te posle bo uporabnik lahko naknadno izločil ali dopolnil s svojim podatki. Ta dopolnitev bo izdelana predvidoma do konca tedna.

Težave s pridobivanjem REN podatkov / sporočilo z dne 3.2.2014

Pretekli vikend so na GURS strežnikih potekale migracije podatkov, tudi tistih o nepremičninah (za registrirane uporabnike PREG). Zaradi sprememnjenih dostopnih poti na GURS neposredna povezava do REN podatkov ne deluje. Pričakujemo, da bodo težave do konca tedna odpravljene.

Navodila za uporabo / sporočilo z dne 31.1.2014

Registrirani uporabniki lahko do dopolnjenih navodil za uporabo dostopajo s pomočjo klika na zelen gumb Pomoč na zgornjem desnem delu portala Cenilec

Google Street View / sporočilo z dne 30.1.2014

Z današnjim dnem so v okviru Google zemljevida vsem uporabnikom na voljo tudi posnetki slovenskih cest in ulic v okviru projekta Google Street View. Pri dovolj veliki povečavi zemljevida samo premaknite možička na želeno lokacijo. Obilo užitkov in strokovnih izzivov pri uporabi te novosti vam želimo.

Posodobitev podatkov za obdobje 1.7.2013 do 31.12. 2013 / sporočilo z dne 24.1.2014

Z današnjim dnem smo podatkovno zbirko ETN posodobili z zadnjimi podatki, ki jih je združenje SICGRAS prejelo s strani Geodetske uprave RS.

Izobraževanje za potrebe sodnih cenilcev in izvedencev / sporočilo z dne 24.1.2014

Program izobraževanja in spoznavanja s portalom Cenilec

 • Ljubljana, 14.1.2014
 • Kranj, 16.1.2014
 • Postojna, 17.1.2014
 • Maribor, 22.1.2014
 • Celje, 28.1.2014
 • Novo mesto, 29.1.2014